‘Dringend advies: laat cliënt een mondmasker dragen’

“Voor contactberoepen is het advies dat zowel de dienstverlener als de cliënt een mondkapje dragen.” Dat zei Mark Rutte op woensdag 30 september in het Kamerdebat na een Kamerbrede oproep. Het gaat om een ‘dringend advies’ dat per direct geldt.

In de huidige corona protocollen van ProVoet  staat hierover het volgende: “Geef cliënt (eventueel) een mondmasker als de 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen en er geen andere vorm van bescherming aanwezig is zoals een scherm tussen cliënt en behandelaar“.

Vooruitlopend op mogelijke wijzigingen in onze covid-19 protocollen adviseren wij vanaf heden om de cliënt te allen tijde een mondmasker te laten dragen!!

Pedicurepraktijk Pes vraagt vanaf nu, om een mondmasker te dragen bij uw afspraak. Wij vragen u niet om een type IIR te dragen, daarbij is er nog steeds sprake van schaarste en hoge inkoopprijzen. Heeft u geen mondmasker bij u, dan kunnen wij u deze verstekken tegen een vergoeding van € 0,75.

Of wij onze protocollen verder aanscherpen hangt af van 20 oktober aanstaande, waarop de huidige, landelijke maatregelen aflopen.